Beogradska filharmonija gostuje u Staroj Pazovi

Beogradska filharmonija gostuje u Staroj Pazovi

14/05/2019 0 Autor: V.D.

STARA PAZOVA – 

Beogradska filharmonija gostovaće večeras u Domu Kulture Stare Pazove, a 17. maja u čuvenom Kur-salonu u Banji Koviljači, najavili su uz Filharmonije.

Filharmoničari u okviru ove mini turneje po Srbiji nastupaju prvi put pred publikom u Staroj Pazovi.

foto Marko Djokovic/

Beogradska filharmonija

Pod upravom dirigenta Aleksandra Kojića, koncert otvara jedna od najpoznatijih kompozicija svih vremena – Mocartova “Mala noćna muzika”, a krunišu Elgarove “Enigma varijacije”.

Posebnu poslasticu predstavlja nastup Ksenije Milošević, zamenice koncertmajstora Beogradske filharmonije. Ona će kao solistkinja sa svojim orkestrom odsvirati Mocarov Koncert za violionu i orkestar br.2.

Nekoliko dana kasnije, u jednom od najlepših abijenata u Srbiji, u nedavno obnovljenom Kur-salonu u Banji Koviljači, članovi orkestra će prirediti jednako elegantan repertoar.

Pored “Male noćne muzike” odsviraće i Vivaldijeva Godišnja doba, u kojima će publika iz ovog dela Srbije imati priliku da čuje ne samo Filharmoniju već i njene muzičare u ulozi solista: Jelenu Matović, Aleksandru Milanović, Mirjanu Nešković i Dušicu Mladenović.

Pored nastupa u Staroj Pazovi i Banji Koviljači, Beogradska filharmonija je u toku sezone 18/19 posetila i Smederevo i Novi Sad.

Sve one do kojih nije uspela ove godine da stigne, Filharmonija poziva na veliki koncert na otvorenom na Ušću, 23. juna kada će izvesti Dizni fantaziju uživo.

izvor: RTV