Bjelica i Bogdanović: Vreme je da Srbija osvoji titulu prvaka sveta

Bjelica i Bogdanović: Vreme je da Srbija osvoji titulu prvaka sveta

14/03/2019 0 Autor: V.D.

SAKRAMENTO – 

Košarkaši Sakramenta Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović izjavili su da veruju da je došlo vreme da Srbija završi ispred SAD i na Mundobasketu u Kini osvoji titulu prvaka sveta.

Srbija je na prethodnom Evropskom i Svetskom prvenstvu, kao i na Olimpijskim igrama, osvajala srebro, a baš su Amerikanci bili bolji u finalima u Španiji i Rio de Žaneiru.

epa04398082 France's Florent Pietrus (C) fights for the ball with Serbia's Nemanja Bjelica (L) and Bogdan Bogdanovic (R) during the FIBA Basketball World Cup semi final match between Serbia and France at Sports Palace in Madrid, Spain, 12 September 2014. EPA/JUAN CARLOS HIDALGO

“Mogu sa ponosom da kažem da, kako sada stvari stoje, posle SAD imamo najbolji tim. Nije to sad ono “e ako ne napravimo rezultat, ne osvojiš zlato srebro ili bronzu ili ispadneš u prvom krugu, e sad vi ste najgori”. Na papiru, konačno je došlo to naše vreme da imamo najbolju reprezentaciju”, poručio je Bjelica za “Glas Amerike”.

Bjelica, koji je zbog povrede propustio kontinentalni šampionat pre dve godine, sa nestrpljenjem čeka turnir u Kini.

“Treba dosta stvari da se poklopi da bi se napravio uspeh, da sada ne ulazimo dublje… Drago mi što ću opet biti deo reprezentacije i što konačno uživam u košarci”.

Njegov saigrač iz Kingsa Bogdan Bogdanović takođe je veliki optimista pred planetarni šampionat.

“Prethodnih godina našim igrama izgradili smo rezultat i nadam se da ćemo ostati na tom visokom nivou, ali ako budemo u mogućnosti da napravimo i šampionski rezultat, za pamćenje, pokušaćemo da uradimo. Do sada je bilo uspešno, ali ipak ne treba se zadovoljavati srebrom. Da završimo sezonu zdravi, da budemo željni, gladni uspeha i biće sve u redu”, zaključuje Bogdanović.

Žreb za Svetsko prvenstvo u Kini, koje se igra od 31. avgusta do 15. septembra, na programu je u subotu, a Srbija se nalazi u prvom šeširu.

Izvor: RTV