Dačić i Ikonen: Razvijati bilateralnu i saradnju u procesu evrointegracija

Dačić i Ikonen: Razvijati bilateralnu i saradnju u procesu evrointegracija

23/05/2019 0 Autor: V.D.

BEOGRAD – 

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i odlazeći ambasador Finske u Beogradu Perti Ikonen ocenili su danas da su bilateralni odnosi dve zemlje dobri i izrazili neophodnost razvoja saradnje, kako na bilateralnom planu, tako i u procesu evrointegracija.

Dačić, koji je primio u oproštajnu posetu ambasadora Ikonena, zahvalio je na podršci koju Finska pruža Srbiji na planu njenih evrointegracija i izrazio nadu da će ona tokom predsedavanja EU u drugoj polovini 2019. godine nastaviti aktivno da podržava proces proširenja i pruža aktivnu podršku Srbiji na evropskom putu.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, uz zahvalnost na aktivnom angažmanu, uspešnoj saradnji i ličnom doprinosu na unapređenju saradnje dve zemlje, Dačić je poželeo ambasadoru Ikonenu puno uspeha u daljem radu nakon završetka mandata.

Ambasador Ikonenen je naveo da odlazi iz Srbije veoma zadovoljan iskustvom koje je stekao, kao i tretmanom koji je imao od strane zvaničnika Srbije i institucija s kojima je sarađivao.

Posebno je izrazio zahvalnost na ostvarenoj saradnji s ministrom Dačićem, kao i s Ministarstvom spoljnih poslova u celini.

izvor: RTV