Đoković: Gladan sam!

Novak Đoković sa nestrpljenjem očekuje nastavak borbe za povratak na prvo mesto ATP liste, a uoči prvog nastupa na turniru masters serije u Indijan Velsu ima zanimljiv pogled na predstojeći period.

Upitan kako se oseća kada više nije “usamljeni vuk na vrhu brda”, imajući u vidu da je sada drugi na ATP listi, iza Endija Mareja, naš teniski as je poručio:

“Izgleda da sam sada ja jedan od onih vukova koji idu ka vrhu. I, pritom sam – gladan. Ali, nisam jedini (koji je gladan uspeha, prim. aut.). Da nisam gladan da ostvarim uspeh, ne bih sedeo ovde sa vama i ne bih igrao ovaj turnir. Ostvario sam mnogo toga u karijeri i mogao bih lako da prestanem. Da, prosto, kažem “Ok, bilo je dovoljno”. Ali, nastavljam – jer još uvek imam taj nagon u sebi, još uvek imam taj polet. I, dokle god to postoji, igraću”, poručio je Novak.

On u ovom trenutku još uvek ne zna ko će mu biti prvi protivnik u pojedinačnoj konkurenciji u Indijan Velsu, što zavisi od ishoda večerašnjeg meča između Britanca Kajla Edmunda i Portugalca Gastaa Elijaša. Ipak, u noći između petka i subote će i Nole na teren: zajedno sa Viktorom Troickim će nastupiti u prvom kolu nadmetanja dublova protiv tandema Bobana – Kuevas.

Komentariši