FRANCUSKA OTVARA ISTRAGU O PADU AVIONA U ETIOPIJI: Stradalo 7 Francuza, a motore za Boing proizvodila i francuska kompanija!

FRANCUSKA OTVARA ISTRAGU O PADU AVIONA U ETIOPIJI: Stradalo 7 Francuza, a motore za Boing proizvodila i francuska kompanija!

10/03/2019 0 Autor: V.D.

Kancelarija pariskog tužilaštva pokrenula je istragu u vezi sa padom aviona kompanije “Etiopija Erljanz” s obzirom da među 157 poginulih ima francuskih državljana.

Kancelarija je danas objavila ovu odluku, a agencija AP objašnjava da je u pitanju standardna procedura kada državljani Francuske poginu u inostranstvu.

Francuska vlada je prethodno objavila da je osmoro Francuza među žrtvama avionske nesreće, navodeći da je otvoren krizni centar za članove porodica žrtava.

“Etiopija Erlajnz” je naveo da je sedmoro Francuza među žrtvama.

Francuska uprava za istraživanje avionskih nesreća, poznata kao BEA, saopštila je da će najverovatnije biti uključena u istragu koju će predvoditi Etiopija, jer je francuska kompanija “Safran” zajednički sa “Dženeral elektrikom” proizvodila motore za Boingove avione.

U avionu su bili putnici iz 35 država, od kojih su neki leteli na samit UN posvećen životnoj sredini koji sutra treba da počne u Najrobiju.

Neimenovani zvaničnik UN je izjavio da ta svetska organizacija očekuje da je u avionu bilo desetak njihovih radnika, ali da bi taj broj mogao da bude veći.

On je kazao da se u taj broj ne računaju delegati država koji su krenuli na samit UN u Najrobiju.

Izvor: Kurir