I u Staroj Pazovi obeležen Dan sećanja na NATO bombardovanje

I u Staroj Pazovi obeležen Dan sećanja na NATO bombardovanje

25/03/2019 0 Autor: V.D.

Dan sećanja na početak NATO bombardovanja obeležen je juče i u Staroj Pazovi. Porodice poginulih vojnika, predstavnike mesnih organizacija boraca, predstavnike političkog života i pripadnike Vojske Srbije iz 204. vazduhoplovne brigade u Batajnici najpre su u opštinskoj zgradi primili Radoje Blagojević, član Opštinskog veća i Stanko Carić, predsednik Opštinskog odbora SUBNOR-a. 

Pozdravljajući prisutne u ime predsednika Opštine i u svoje lično ime, Blagojević je na naglasio da je ovo okupljanje povodom 20 godina i sećanje na bombardovanje SR Jugoslavije od strane NATO alijanse i da im ne treba nikada zaboraviti ovaj zločin.

Zatim je povorka, nakon odane pošte minutom ćutanja položila vence i cveće na spomenik u centru mesta na kome su uklesana imena poginulih vojnika iz staropazovačke opštine – Dušana Ivančevića, Zdenka Bzovskog, Krste Muminovića, Branimira Krnjajića, Vladimira Kovača i Dragana Repije. 

U porti hrama Svetog Ilije u Staroj Pazovi, u subotu je ispred spomenika poginulima u ratovima devedesetih održan pomen.

izvor: Radio TV Stara Pazova