LSV: Martinović ne razume ideju decentralizacije

LSV: Martinović ne razume ideju decentralizacije

22/03/2019 0 Autor: V.D.

NOVI SAD – 

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović ne razume ideju decentralizacije koju je ova partija iznela u Predlogu zakona o finansiranju Vojvodine i Predlogu rezolucije o Vojvodini.

Martinović je juče u Skupštini Srbije tokom rasprave o Vojvodini naveo da LSV ne želi da Vojvodina bude autonomna pokrajina nego federalna jedinica, odnosno republika i da ta stranka ne želi da proširi autonomiju nego ustavni sistem Srbije.

Portparol LSV Aleksandar Marton, koji je potpisao saopštenje ove stranke upućeno medijima, ističe da stavovi Martinovića nisu novost i da predstavljaju već, kako kaže viđenu centralističku mantru.

“LSV želi da Srbija bude pravna i ozbiljna država koja poštuje svoje zakone i svoj Ustav. Srbija ce samo tako biti bolje država. Od Subotice do Vranja. Zato je borba za poštovanje svega onoga što po zakonu pripada Vojvodini borba i za interese cele Srbije i svih njihovih građana”, navedeno je u saopštenju uz objašnjenje da LSV želi da se “produktivna energija naroda, kako u Severnobanatskom, tako i Pčinjskom okrugu, oslobodi umesto da se birokratski i centralistički koči”.

Skupština Srbije nastaviće raspravu o AP Vojvodina sledeće sedmice.

izvor: RTV