Maksimović: Pokazali da možemo sa najboljima

Maksimović: Pokazali da možemo sa najboljima

21/03/2019 0 Autor: V.D.

VOLFSBURG – 

Srpski fudbalski reprezentativac Nemanja Maksimović izjavio je da je ekiparemijem protiv Nemačke pokazala da može da parira najboljim selekcijama Evrope.

“U prvom poluvremenu smo stvorili veliki broj prilika i mogli smo da rešimo utakmicu. U nastavku su Nemci imali veću inicijativu što je i normalno, jer imaju veliki broj kvalitetnih igrača, a imali su negativan rezultat. Pali smo u jednom trenutku, ali smo uspeli da se podignemo i sačuvamo pozitivan rezultat, ostanemo neporaženi protiv jedne veoma jake selekcije”, rekao je Maksimović novinarima u Volfsburgu a prenosi sajt FSS.

Germany's Leroy Sane, right, duels for the ball with Serbia's Nemanja Maksimovic during a international friendly soccer match between Germany and Serbia at the Volkswagen Arena stadium in Wolfsburg, Germany, Wednesday, March 20, 2019. (AP Photo/Martin Meissner)

On je dodao da ovaj rezultat protiv Nemačke mnogo znači za ekipu.

“Pokazali smo sebi da možemo, videlo se to i u Ligi nacija kada je veliki broj mladih igrača dobio i iskoristio priliku. Spremni dočekujemo utakmicu sa Portugalijom i želimo dobar rezultat u tom meču.

Maksimović je prokomentarisao kako je uspeo da izbaci loptu sa gol linije posle pokušaja Ilkaja Gundogana…

“Nadao sam se da će da napravi međukorak i tako izgubi malo u vremenu, stigao sam do lopte i reagovao, srećan sam naravno zbog toga. Sada sve misli okrećemo ka Portugaliji, želimo dobar start u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo”, poručio je Maksimović.

izvor: RTV