MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Resetujte se, nasilje je nedopustivo! Očekujem kazne za počinioce napada

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Resetujte se, nasilje je nedopustivo! Očekujem kazne za počinioce napada

19/03/2019 0 Autor: V.D.

BEOGRAD – Nasilje je nedopustivo i nije demokratija, poručila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović povodom prebijanja predsednika opštine Žitorađa Ivana Stanojevića i nasilja na ulicama Beograda proteklog vikenda.

Apelovala je na opoziciju da se “resetuje” i poručila da izvrgavanje i nepoštovanje zakona nije demokratsko pravo i da prebijanje nije način za rešavanje problema i borbu za politički prostor.

Mihajlovićeva je novinarima u Smederevskoj Palanci posle sastanka s predstavnicima lokalne samouprave rekla da u društvu treba da postoji nulta tolerancija prema nasilju.

“Svi moraju da razmišljaju o tome, naročito ljudi koji žele da se bave politikom. Ne možete da uđete s motornom testerom u bilo koju instituciju, pa ni u RTS. To je nedopustivo. Moramo svi da osudimo takve stvari”, kaže Mihajlovićeva.

Navela je da je “alergična i da se naježi kada čuje da postoji nasilje” i poručila da se protiv nasilja moraju boriti svi u društvu, te upitala je kakav primer daju oni koji upadaju u televiziju ili napadaju predsednika opštine.

Kaže da kao i u slučaju nasilja nad ženama i decom, nasilje počinje najpre vikanjem i uvredama, a potom prerasta u fizičko nasilje.

izvor: Kurir