“NIS” donirao medicinsku opremu Institutu “Dr Vukan Čupić”

“NIS” donirao medicinsku opremu Institutu “Dr Vukan Čupić”

15/05/2019 0 Autor: V.D.

BEOGRAD – 

Kompanija “NIS” donirala je Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta “Dr Vukan Čupić” u Beogradu medicinsku opremu vrednu 3.240.000 dinara. “NIS” je donirao operacioni sto, aparat za anesteziju, monitor za praćenje vitalnih funkcija pacijenata, operacione lampe i aspirator.

U Institutu “Dr Vukan Čupić” samo prošle godine obavljeno je oko 200 hiljada pregleda, na bolničko lečenje primljeno oko 27 hiljada mališana i izvršeno šest hiljada operacija, što ga čini jednom od najvažnijih zdravstvenih institucija u Srbiji i regionu, kojoj će pomenuta donacija “NIS-a” biti od velike koristi.

Novi Sad, 18. septembra 2018. – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirovic posetio je Deciju bolnicu povodom pocetka rada magnetne rezonance. FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bk

“Ovom donacijom “NIS-a”, a znamo kako je ostvareno to, dobrom voljom zaposlenih i rukovodstva, učinjeno je dobro delo za decu Srbije, decu regiona jer, kao što znate, ovde se ne leče samo deca iz Srbije, nego deca iz celog regiona”, kaže Radoje Simić, direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta “Dr Vukan Čupić”.

Sredstva su zajedničkim snagama prikupili zaposleni u “NIS-u” i sama kompanija. Zaposleni, članovi Kluba volontera, organizovali su akciju ulepšavanja prostorija Instituta, kako bi dodatno unapredili uslove za boravak dece i rad u toj ustanovi. Donaciju je u ime kompanije direktoru Instituta svečano uručio generalni direktor “NIS-a”, koji je rekao da ne postoji važniji zadatak i misija, od podrške deci.

“Znamo koliko je težak i odgovoran vaš posao. Svakoga dana vodite i dobijate najteže bitke, zato vam iz srca želim da svaki put iz operacione sale izlazite zadovoljni i sa osmehom. Posle najveće brige, to će za mnoge biti najveća radost u životu”, ističe Kiril Tjurdenjev, generalni direktor “NIS-a”.

U podršku zdravstvenim institucijama širom Srbije “NIS” je do sada uložio gotovo 100 miliona dinara, dok će u okviru ovogodišnjeg ciklusa korporativnog programa “Zajednici zajedno” u poboljšanje rada zdravstvenih ustanova u 13 gradova i opština Srbije investirati još 116,5 miliona.

izvor: RTV