Nov napad na lekare u Novom Sadu

Nov napad na lekare u Novom Sadu

26/03/2019 0 Autor: V.D.

NOVI SAD – 

U petak 22.marta oko 8 i 15 u ambulanti internog odeljenja objekta na Novom naselju dogodio još jedan u nizu napad na lekare u Novom Sadu.

Kako je saopštio Dom zdravlja Novi Sad, od ranije poznat kao vinovnik nereda i napada zaposlene, S.M. je ovoga puta napao doktorku Sanju Ilić.

RTV

“S.M. je trebalo da zakaže prijem za sina, koji nije bio sa njim, i kojem je trebala predoperativna priprema i mišljenje lekara specijaliste. Insistirao je da mu se zakaže odmah u ponedeljak te je odbio da kaže lične podatke i pokaže prethodno dobijenu medicinsku dokumentaciju i nalaze lekara. Nakon što mu je objašnjena procedura koja podrazumeva da kod sebe ima, i da na uvid, svu dokumentaciju počeo je da viče, udara rukom po stolu, psuje, vređa i odguruje našu doktorku. Pacijenti koji su bili u čekaonici pokušali su da odbrane doktorku, budući da je napadač još dok je čekao na prijem kod doktorke najavljivao da će se obračunati sa medicinskim osobljem. Pritrčali su i lekari iz drugih ambulanti specijalističkog odeljenja i pokušali da ga umire, što je on odbijao. Tek kada je stigla policija S.M. se smirio. Napadač je od ranije poznat kao izazivač incidenata i kao takav je prijavljivan, posebno od strane njegovog izabranog lekara”, navodi se u saopštenju.

Iz ove zdravstvene ustanove još jednom ukazuju na potrebu da se medicinskom osoblju da status službenog lica.

izvor: RTV