Otvoren Dnevni centar za osobe sa smetnjama u Golubincima

Otvoren Dnevni centar za osobe sa smetnjama u Golubincima

15/05/2019 0 Autor: V.D.

GOLUBINCI – 

U Golubincima je danas svečano otvoren renovirani Dnevni centar za osobe sa smetnjama u razvoju”Oaza Golubinci” Udruženja “ŽIVIMO ZAJEDNO”. Zahvaljujući donaciji kompanije Japan Tobako International (JTI) od 1,2 miliona dinara, u potpunosti je završen i opremljen objekat za boravak šest korisnika ovog dnevnog centra.

Dnevni centar “Oaza Golubinci – Živimo zajedno” pruža uslugu podrške za samostalan život u zajednici osoba sa mentalnim poteškoćama, a korisnici će zahvaljujući podršci JTI-a imati mogućnost da u najsavremenijim uslovima učestvuju u brojnim radno-okupacionim, edukativnim i psihosocijalnim aktivnostima.

Korisnici se u ovom dnevnom centru svakodnevno uče životnim veštinama neophodnim za njihovo osamostaljivanje, što uključuje i služenje računarom koji je korisnicima prilikom obilaska rekonstruisanog doma uručio Željko Ananić, menadžer proizvodnje i obrade duvana JTI fabrike u Senti.

Obilazeći rekonstruisani Dnevni centar “Oazu Golubinci – ŽIVIMO ZAJEDNO”, Dejan Kozić, osnivač i direktor Udruženja za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju istakao je da su zahvaljujući JTI-u osobe sa mentalnim poteškoćama dobile  u Golubincima savremeno opremljeni dnevni centar koji će im omogućiti da borave, uče i razvijaju svoje kapacitete kako bi što sadržajnije i samostalnije živeli, ali u zajednici, što je za osobe sa smetnjama u razvoju veoma važno.

“Kompanija JTI prepoznaje važnostsocijalne inkluzijezbog čega vrlo rado podržavamo organizacije čiji je cilj edukacija, osamostaljivanje i podizanje kvaliteta života ljudi sa smetnjama u razvojui njihovih porodica. Naše je dugoročno opredeljenje da kontinuirano doprinosimo unapređenju života u zajednici u kojoj poslujemo.Uposlednih nekoliko godina sa zadovoljstvom smo pomogli i rekonstrukciju Doma penzionera u Golubincima, Kulturnog centra u Kuzminu, uređenje centra Kukujevaca, što ćemo nastaviti i u budućnosti”, rekao je Ananić, ističući da se upravo u Sremu nalazi veliki broj uzgajivača duvana sa kojima kompanija ima odličnu saradnju.

izvor: RTV