Petorica mladića godinama TERORIŠU Begeč

Grupa meštana, među kojima je najviše maloletnika, godinama teroriše Begečane i od njih bezočno krade šta stignu, upadaju u dvorišta, kuće i prodavnice.

Da stvar bude gora, dok su meštani prijavljivali policiji krađu i otimačinu, nisu ni sanjali da im se u isto vreme kod kuće ponovo odigrava zločin! Da su opljačkani, shvatili su tek kada su se vratili kući.

 Kako nezvanično saznajemo, maloletni Miloš C., Nemanja L. i još jedan maloletnik, kao i Stevan Ž. (22), Nikola P. (22) imaju najmanje 60 krivičnih prijava za krađe i teške krađe, ali nijedan dan zatvora. Protiv njih postoje samo dve presude i to uslovne.

Zbog toga, očajni meštani Begeča koji se plaše da će usled krađa ostati bez osnovnih sredstava za život imali su preksinoć sastanak sa zamenicom javnog tužioca Danijelom Ilić i komandirom futoške policije Dariom Anđušićem.

Meštani su na tribini bili ljuti i od zamenice tužioca zahtevali su odgovore na pitanje kako da stanu na put lopovima.

– Prvo mi je ukraden kombi od 30.000 evra, pa su mi kasnije ušli u kuću i ukrali motor vredan 2.200 evra. Zna se ko su izvršioci, ali nisu kažnjeni – izneo je svoj primer jedan Begečanin.

Njegova komšinica nadovezala se na priču rekavši da je celo selo talac grupe maloletnih delinkvenata.

Još jedan od meštana kazao je da su delinkventi jedne večeri u jarak gurnuli automobil, ali da su do ponoći pušteni i to iskoristili da iste noći ukradu još jedan automobil. Druga meštanka pitala je da li je neko odgovarao za to što je njoj ukradena čitava fiskalna kasa.

Zamenica tužioca Danijela Ilić objasnila je meštanima da kada podnesu prijave moraju ići do kraja.

– Ako prijavite slučaj, morate doći da svedočite svaki put kada vas sud pozove – rekla je ona, na šta su meštani uzvratili primerom da se okrivljeni ne pojavljuju na ročištu, a sud ih ne privodi.

Ilićeva je kazala i da se ona trudi da, kada ima osnova, predloži zadržavanje, ali da je to teško kada oni ranije nisu kažnjavani.

Za tri meseca 23 lopovluka

Komandir Dario Anđušić izneo je nove podatke, rekavši da je od 2. marta do preksinoć rasvetljeno 10 krivičnih dela i da su sva predata u dalje postupanje tužilaštvu. On je građane pozvao da sarađuju sa policijom i prijavljuju sumnjive stvari, a obećao je da će oni pismenim putem od sada biti obaveštavani o preduzetim merama protiv ovih lopova. Inače, prema podacima policije od početka decembra 2016. do 1. marta 2017. u Begeču su se dogodila 23 krivična dela u kojima policija postupa po službenoj dužnosti.

 

 

Izvor: Blic

Komentariši