POČINJE UPIS BUDUĆIH PRVAKA: Olakšice oko podnošenja dokumenata

POČINJE UPIS BUDUĆIH PRVAKA: Olakšice oko podnošenja dokumenata

26/03/2019 0 Autor: V.D.

Prvog aprila počinje upis budućih prvaka u osnovnu školu. U prvi razred 2019 -2020. godine upisuju se deca rođena između 1. marta 2012. i 29. februara 2013. godine. Procedura upisa je gotovo identična kao prethodnih godina, s tim što se za roditelje uvode neke olakšice.

Naime, od četiri potrebna dokumenta, dva će škola pribaviti elektronskim putem i to Izvod iz Matične knjige rođenih i Potvrdu o prebivalištu deteta, dok će lekarsko uverenje i Potvrdu predškolske ustanove da je dete pohađalo predškolski program, roditelji morati sami da donesu, kaže za RTV Staru Pazovu Boško Milojević, predsednik Aktiva direktora škola staropazovačke opštine.

Savet je roditeljima da u predviđenom upisnom roku od dva meseca, upišu svoju decu, kako bi ona blagovremeno mogla da budu testirana. Milojević je dodao, da pored ove novine oko dokumenata, zahvaljujući novom softveru, škola moći da prati vertikalno napredovanje učenika, što je po njemu značajna novina jer će moći da se vidi koju je školu učenik upisao nakon osnovne, kakav je đak u srednjoj školi i koji je fakultet upisao. Sve ove informacije mogu biti od koristi za rad ustanove.

izvor: Radio TV Stara Pazova