Podrška pokrajine razvoju sporta u Kovinu

Podrška pokrajine razvoju sporta u Kovinu

16/05/2019 0 Autor: V.D.

KOVIN – 

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je Opštinu Kovin. On je sa predsednicom Opštine i sportskim radnicima razgovarao o razvoju sporta i mogućim ulaganjima.

Opština Kovin ima već pripremljene projekte, a ono što je prioritet je rekonstrukcija sportske hale u Kovinu, koja je neuslovna kao i školske sale u Bavaništu. Za te projekte imaće podršku Pokrajine.

“Osim hale sportova koja je sigurno za jednu ozbiljnu rekonstrukciju to će biti jedna od tema koju ću i ja delegirati pokrajinskoj vladi u najskorijem mogućem roku. Takođe postoji i jedna višedecenijska potreba za izgradnjom funkcionalne dvorane u Bavaništu jer jednostavno školska sala više ne zadovoljava potrebe ni za bavljenje dvoranskim sportom ni za same potrebe mesta”, kaže Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za omladinu i sport.

Izgradnja poluolimpijskog zatvorenog bazena takođe je jedna od važnih stvari za Opštinu Kovin. Za početne radove opština je izdvojila oko 100 miliona dinara u prošloj i ovoj godini, a za pokrivanje bazena potrebno je još mnogo sredstava.

“Izgradnja poluolimpijskog bazena na Šljunkari je u toku i tu nam je zaista potrebna pomoć države i viših nivoa vlasti jer je projekat veliki,ozbiljan ali prelep i zahteva svaku pažnju. Prioritet nam je i izgradnja auto-kampa na tom istom lokalitetu”, kaže Sanja Petrović, predsednica Opštine Kovin.

Pokrajinski sekretar za sport, Vladimir Batez, obišao je i novoizgrađenu halu za male sportove, i košarkaški teren za čiju je podlogu pokrajina izdvojila 2,5 miliona dinara, a koja će biti postavljena narednih dana. Školi u Bavaništu, mestu koje je poznato po odličnim odbojkašima, poklonio je lopte kao mali znak pažnje.

izvor: RTV