Stefanović u Vašingtonu sa senatorom Džonsonom o unapređenju bezbednosti

Stefanović u Vašingtonu sa senatorom Džonsonom o unapređenju bezbednosti

16/05/2019 0 Autor: V.D.

VAŠINGTON – 

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije dr Nebojša Stefanović sastao se u Vašingtonu sa senatorom Ronom Džonsonom, koga je upoznao sa trenutnom bezbednosnom situacijom u našoj zemlji i regionu. 

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je u Vašingtonu, na odvojenim sastancima, sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja u Stejt departmentu Metjuom Palmerom i zamenikom glavnog direktora za evropske poslove u Nacionalnom savetu za bezbednost SAD Džonom Eratom.

epa05779118 The US Capitol Building is seen at sunset shortly before the Senate voted to confirm Jeff Sessions as US Attorney General, on Capitol Hill in Washington, DC, USA, 08 February 2017. The Senate confirmed Sessions by a vote of 52-47. EPA/MICHAEL REYNOLDS

Ministar Stefanović istakao je posvećenost Republike Srbije borbi protiv terorizma, narkotika, organizovanog i svih drugih vidova kriminala i naglasio da saradnja i brža razmena informacija doprinose većoj bezbednosti građana Srbije i SAD.

Na sastancima je bilo reči i o saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova sa agencijama za sprovođenje zakona SAD, kao i konkretnim rezultatima i prednostima te saradnje za obe zemlje.

Stefanović je sagovornike upoznao sa bezbednosnom situacijom u Srbiji, a na sastancima je bilo reči i o situaciji u regionu, saopšteno je iz MUP-a.

izvor: RTV