U talasu tornada u SAD jedna osoba poginula, a 130 povređeno

U talasu tornada u SAD jedna osoba poginula, a 130 povređeno

29/05/2019 0 Autor: V.D.

KANZAS SITI – 

U talasu tornada koji je pogodio više država u SAD život je izgubila jedna osoba, a povređeno je najmanje 12 ljudi. Meterolozi su saopštili da je 55 tornada u ponedeljak pogodilo osam država, uključujući Ajdaho, Indijanu, Ohajo, Kolorado i Pensilvaniju, prenosi AP.

U Kanzas Sitiju 12 osoba je lakše povređeno, oštećeno je više kuća, a letovi su privremeno obustavljeni sa Kanzas Siti međunarodnog aerodroma.

epa05968734 A tornado touches down south of McLean, Texas, USA, 16 May 2017. Tornados formed across the Texas panhandle and western Oklahoma, and according to media reports, thunderstorms are expected to occur in the area on and create further tornadoes and hail. EPA/MARK SMITH

Olujama je najteže pogođen Dejton u državi Ohajo, gde je najmanje 130 osoba povređeno, a 82-godišnji muškarac je poginuo kada je parkirani automobil nošen vazdušnim vrtlogom udario u njegovu kuću.

Talas 50 ili više tornada nije neuobičajen i dogodio se čak 63 puta u američkoj istoriji.

Međutim, talas snažnih vetrova do kojeg je došlo u ponedeljak bio je neobičan jer se dogodio na veoma širokom geografskom području, prenosi agencija.

izvor: RTV