Ukrajina bez bodova zbog Moraeša?

Ukrajina bez bodova zbog Moraeša?

26/03/2019 0 Autor: V.D.

PARIZ – 

Fudbalska reprezentacija Ukrajine mogla bi da ostane bez četiri boda osvojena na startu kvalifikacija za EURO 2020 zbog nastupa naturalizovanog Brazilca Žuniora Moraeša, prenosi ugledni francuski list Ekip.

Kako se navodi, Moraeš je igrao na utakmicama protiv Portugalije (0:0) i Luksemburga (2:1), ali nije ispunio propise za nastup i UEFA će otvoriti istragu.

epa07457161 Ukraine player Junior Moraes reacts reacts during the UEFA EURO 2020 qualification match between Portugal and Ukraine at Luz Stadium in Lisbon, Portugal, 22 March 2019. The match ended 0-0. EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Naime, prema pravilima da bi fudbaler “promenio zemlju” mora, nakon što postane punoletan, da živi najmanje pet godina na teritoriji te države, a Moraeš je proveo samo četiri godine i sedam meseci, pre nego što je išao na pozajmicu u Kinu.

On je ukupno proveo u Ukrajini šest godina i devet meseci, a prema zakonima te zemlje za državljanstvo su potrebna “samo” 183 dana u kontinuitetu, što je i njihov adut u eventualnom sporu sa UEFA i FIFA.

Ukrajina naredni meč u kvalifikacijama igra protiv Srbije 7. juna u Lavovu.

izvor: RTV