Za ekonomsko osnaživanje izbeglih, prognanih i raseljenih porodica 12 miliona dinara

Za ekonomsko osnaživanje izbeglih, prognanih i raseljenih porodica 12 miliona dinara

21/05/2019 0 Autor: V.D.

NOVI SAD – 

Nastavićemo sa programima podrške u još većem obimu kako bi se trajno rešio status raseljenih lica. Naš stav je da će svi vidovi podrške trajati dok god postoje porodice kojima je ta podrška potrebna, istakao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas prilikom uručenja ugovora za ekonomsko osnaživanje izbeglih, prognanih i raseljenih porodica na području AP Vojvodine.

To se odnosi, dodao je on i na podršku u rešavanju stambenog pitanja ali i na druge oblike pomoći koje pruža Fond za izbegla, prognana i raseljena lica.

Pokrajinska vlada

Vrednost ugovora je 12 miliona dinara i namenjena je za ekonomsko osnaživanje 71 porodice.

„Pokrajinska vlada nastaviće da povećava finansijski iznos sredstava neophodan za sve aktivnosti Fonda za pružanje pomoći izbeglim, raseljenim i prognanim licima dok god ne bude trajno rešeno obezbeđivanje egzistencije vas i vaših porodica i vaša potpuna integracija u naše društvo kojem vi i pripadate”, rekao je Mirović.

Bez pomoći i podrške Pokrajinske vlade naše aktivnosti ne bi mogle da se realizuju.

Zahvaljujući tome, uveli smo i niz novih mera i mere za ekonomsko osnaživanje žena iz izbegličkih porodica, kazao je Duško Ćutilo, direktor Fonda za izbegla, prognana i raseljena lica.

„Želimo da podstaknemo preduzetničke delatnosti kod ove populacije i da im omogućimo bolju egzistenciju”, kazao je Ćutilo.

Današnjem događaju prisustvovao je i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

izvor: RTV