Zabrana Boinga 737 u Srbiji sve dok traje naredba EASA

Zabrana Boinga 737 u Srbiji sve dok traje naredba EASA

15/03/2019 0 Autor: V.D.

BEOGRAD – 

Avioni Boing 737 MAX, kojima je i u Srbiji zabranjeno poletanje i sletanje i preletanje njenog vazdušnog prostora, nisu u floti Er Srbije niti je taj tip aviona upisan u registar Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije, izjavila je danas direktorka Direktorata Mirjana Čizmarov.

“Srbija intenzivno prati sve propise Evropske agencije za bezbednost vazdušnog saobraćaja i u skladu s tim će postupati što se tiče upotrebe tog aviona”, rekla je Čizmarovljeva na RTS-u.

Kako je rekla, ta odluka će biti na snazi sve dok se ne ispita uzrok pada tog aviona i sve dok njegovo korišćenje ne bude potpuno bezbedno.

Ona je istakla da zbog te odluke ne postoje nikakve posledice po putnike u Srbiji i aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu.

“Dve kompanije su podnele zahtev kod nas za letnji red letenja, ‘Norvežan’ i ‘Lot’, ali one neće koristiti te letelice sve dok ta naredba bude na snazi”, navela je Mirjana Čizmarov.

Od 1. februara do 12. marta, prema njenim rečima, bilo je 363 preletanja naše zemlje i 40 poletanja i sletanja sa aerodroma.

Kaže da je 28 aviokompanija bilo u zimskom redu letenja, kao i da u letnjem redu letenja, od 31. marta, očekuje još veći broj kompanija.

Avionima Boing 737-8 MAX i 737-9 MAX zabranjeni su poletanje i sletanje u našoj zemlji i preletanje Srbije.

Nakon tragične nesreće leta ET302 kompanije Etiopijan Erlajns, kada se avion Boing 737 MAKS 8 srušio bez preživelih, Evropska agencija za bezbednost u vazduhoplovstvu (EASA) odlučila je 12. marta da suspenduje sve letove tog modela aviona.

Kao meru predostrožnosti, EASA je objavila Direktivu o plovidbenosti i obustavila sve letačke operacije svih aviona Boing Model 737-8 MAKS i 737-9 MAKS u Evropi.

Pored toga, EASA je objavila i Direktivu o sigurnosti i obustavila sve komercijalne letove navedenih modela vanevropskih kompanija koji lete u, unutar ili iz EU.

Istragu nesreće vode etiopske vlasti uz podršku Nacionalnog odbora za bezbednost u saobraćaju, pošto je avion dizajniran i izgrađen u SAD. EASA je ponudila svoju pomoć i podršku u istrazi nesreće.

EASA kaže da kontinuirano analizira podatke čim postanu dostupni, da je istraga o nesreći u toku i još je prerano donositi zaključke o njenom uzroku.

izvor: RTV