Zašto je parkiranje postalo problem u Bačincima?

Zašto je parkiranje postalo problem u Bačincima?

26/03/2019 0 Autor: V.D.

BAČINCI – 

Meštani Bačinaca su nezadovoljni, jer kako oni misle u nedostatku parking prostora u selu radnici obližnje fabrike parkiraju svoje automobile na javnu zelenu površinu. Time utiču na uređenost sela ali pre svega ugrožavaju bezbednost saobraćaja. Koliko jedna privatna firma može da utiče na kulturu parkiranja?

Da problemi sa neadekvatnim parkiranjem postoje i na selu primer su Bačinci. Može to i ovako reklo bi se. Pored puta pa kome smeta neka obiđe. Meštani međutim nisu istog mišljenja.

Pritužbe Bačinčana u lokalnoj mesnoj zajednici po ovom pitanju nisu retkost saznajemo od nadležnih u selu. Stručnjaci ističu da se nepropisnim parkiranjem povećavaju šanse za neželjene sudare vozila ali I da se gubi mogućnost naplate osiguranja kada do toga dođe jer se nisu ispoštovala pravila. Takođe tu su i kazne za takvo nesavesno ponašanje problem je još veći ako se zna da je to u pitanju regionalna putna deonica.

Mi smo tokom dana pokušali da od nadležnih u mesnoj industriji saznamo zašto se automobili parkiraju pored puta. Ima li i da li je u planu izgradnja parking mesta predviđenih za vozila radnika, jer reklo bi se da je nedostatak prisutan?

Ono što je ohrabrujuće parking mesta postoje a tokom dana evidentno je da su vozila sa problematične lokacije posle našeg poziva preparkirana na mesto koje je predviđeno za tu namenu. Da li je nedostajao jedan poziv nadležnima da sugerišu svojim zaposlenima da koriste prostor za parking a ne da narušavaju okolinu i dovode u pitanje bezbednost saobraćaja?

izvor: RTV