Zvezda ponovo traži titulu iz 1946.

Zvezda ponovo traži titulu iz 1946.

17/03/2019 0 Autor: V.D.

STARA PAZOVA – 

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić podneo je danas na Skupštini Fudbalskog saveza Srbije (FSS) zahtev da se crveno-belima prizna titula iz 1946. godine.

“Ovom prilikom želim da vam se obratim sa zahtevom da skupština FSS-a kao najviši organ našeg Saveza, uzme u razmatranje zahtev FK Crvena zvezda podnet FSS-u 17. januara 2017 godine za priznavanje titule prvaka Srbije koju je 1946. godine osvojila FK Crvena zvezda kao titule nacionalnog karaktera”, rekao je Terzić.

U zahtevu smo naveli sve činjenice koje nedvosmisleno ukazuju na to da je Crvena zvezda osvajač šampionske titule te 1946. godine, naveo je on.

“Isti zahtev smo podneli i sada, odnosno 7. marta ove godine. U tom smislu tražimo da Skupština danas donese odluku i izda nalog nadležnim organima FSS-a tj. pravnoj komisiji FSS-a, a u slučaju potrebe i drugim organima, da u primerenom roku daju svoje mišljenje o ovoj inicijativi, a nakon čega bi skupština FSS-a na svojoj sledećoj redovnoj sednici donela i svoju definitivnu odluku o istoj, a u skladu sa našim zahtevom i dobijenim mišljenjem od strane nadležnih organa FSS”, rekao je Terzić.

izvor: RTV