U avionu je bilo 157 putnika i članova posade, naveo je Rojters.

U avionu je bilo 157 putnika i članova posade, naveo je Rojters.

10/03/2019 0 Autor: V.D.

PRIŠTINA – 

Zamenik kosovskog premijera Bedžet Pacoli neozbiljno je danas odgovorio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na odbijanje prištinske platforme, poručivši šefu srpske države “da ne igra ulogu molera u igri istok-zapad”, a zamenik direktorka Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev poručuje da se “zna ko je podržavao jednog molera za vreme Drugog svetskog rata”.

Kozarev ističe i da je jasno ko ne želi dijalog.

“Džabe ste krečili, nećete gledati taj film”, poručio je juče predsednik Srbije Albancima u vezi njihove platforme i Pacoliju koji je najavio povlačenje taksi iduće nedelje uz uslov da počnu pregovori.

Pacoli je, na fejsbuku napisao da “predsednik Srbije Vučić mora da shvati da Srbija ne može postati prepreka u strateškim i trajnim odnosima između SAD i Kosova, i da treba da se zaustavi sa agresivnom retorikom o Kosovu”.

“A, ‘krečenje’… Pozivam ga da ne igra ulogu molera u igri istok-zapad, već da se vrati u dijalog, gde ka čekamo sa platformom”, kaže Pacoli.

Takođe je napisao da predsednik Vučić ne mora da brine o srpskoj zajednici koja živi na Kosovu, jer u svetu ne postoji zajednica koja uživa, kako kaže, tolika prava i bezbednost kao Srbi na Kosovu.

Kozarev u odgovoru Pacoliju navodi:

“Zna se ko je podrzavao jednog molera za vreme Drugog svetskog rata, a ko je tada bio na strani antifašizma i danas na strani slobode”, naglasio je on u izjavi za Tanjug.

Kozarev je istakao da je, posle usvajanja platforme protiv dijaloga i anticivilizacijskih taksi na srpsku robu, uz neispunjavanje Briselskog sporazuma še godina, jasno ko ne želi rešavanje problema, pregovore i budućnost, već samo izazivanje nestabilnosti.

Izvor: RTV