Američki general odao poštu deci stradaloj u NATO bombardovanju

Američki general odao poštu deci stradaloj u NATO bombardovanju

13/05/2019 0 Autor: V.D.

BEOGRAD – 

Ovaj spomenik je podsetnik na tragediju u kojoj su stradala deca, simbol budućnosti, rekao je danas bivši komandat američkih snaga u Evropi general Ben Hodžis, nakon što je položio danas venac na spomen obeležje Milici Rakić i svoj deci stradaloj u NATO bomdardovanju 1999. godine.

Venac na spomenik u Tašmajdanskom parku položila je i direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić

Beograd, 13. maja 2019. – Ovaj spomenik je podsetnik na tragediju u kojoj su stradala deca, simbol buducnosti, rekao je danas bivsi komandat americkih snaga u Evropi general Ben Hodzis, nakon sto je polozzio danas venac na spomen obelezje Milici Rakic i svoj deci stradaloj u NATO bomdardovanju 1999. godine. Venac na spomenik u Tasmajdanskom parku polozila je i direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milic. FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

Hodžis boravi u dvodnevnoj poseti Beogradu u okviru konferencije “Beogradska NATO nedelja”, u organizaciji CEAS.

Hodžis je rekao da kao otac saoseća sa svim roditeljima koji su u različitim okolnostima izgubili decu i da je želeo da oda počast nevino stradalim mališanima.

“Ovaj spomenik je podsetnik na tragediju u kojoj su stradala deca, koja su simbol budućnosti, bez obzira koje su nacije ili vere”, rekao je Hodžis.

Naglasio je da je spomenik i snažan podsetnik zašto se u budućnosti mora snažno raditi na prevenciji sukoba u kojima su, kako je rekao, nevini uvek najveće žrtve.

Hodžis danas i sutra učestvuje na konferenciji “Srbija i NATO – pogled u budućnost” koju organizuje Centar za evroatlantske studije (CEAS) u saradnji sa potpredsednikom Narodne skupštine Vladimirom Marinkovićem i Ambasadom Kraljevine Norveške u Srbiji, a u okviru programa Beogradska NATO nedelja.

izvor: RTV