Beč desetu godinu za redom najbolji grad za život

Beč desetu godinu za redom najbolji grad za život

13/03/2019 0 Autor: V.D.

SARAJEVO – 

Na vrhu liste najboljih gradova za život nalazi se desetu godinu zaredom Beč, rezultati su studije globalne konsultantsko preduzetničke grupe Mercer, a u konkurenciji 231 svetskog grada, među gradovima u regionu najbolje stoji Ljubljana, koja se našla na 74. mestu.

Drugo mesto pripalo je švajcarskom Cirihu, a treće kanadskom Vankuveru. Slede Mihen, Okland, Dizeldorf, Frankfurt, Kopenhagen, Ženeva i Basel, preneo je portal Klix.ba.

Kada je reč o gradovima regiona, najbolje stoji Ljubljana koja se našla na 74. mjestu. Zagreb je ove godine na 98., a Beograd na 148. mestu, a Sarajevo na 156.

U Velikoj Britaniji je najbolje plasiran London koji se našao na 41. mestu, a u Aziji Singapur koji je zauzeo 25. mesto.

Gradovi za najbolji život u SAD su San Francisko koji se nalazi na 34. mestu i Njujork koji je deset mesta iznad. Na kraju liste je Bagdad.

Grupa Mercer već 20 godina sprovodi ovo istraživanje u kojem upoređuje faktore kao što su infrastruktura, politička stabilnosti, zdravstvena zaštita, obrazovanje, kultura, stepen kriminala i drugi.

Izvor: RTV