Brnabić:Kupovina aviona je državna tajna, zbog bezbednosti

Brnabić:Kupovina aviona je državna tajna, zbog bezbednosti

24/05/2019 0 Autor: V.D.

BEOGRAD – 

Premijerka Srbije Ana Brnabić potvrdila je danas da svaka kupovina aviona za avio-službu Vlade Srbije nosi oznaku “strogo poverljivo” i obrazložila da je to sastavni deo procedure koja postoji u svakoj zemlji sveti zbog, ističe, bezbedosti najviših državnih funkcionera.

Brnabić je u Čačku odgovarajući na pitanja novinara da li je tačno da je kupovina aviona za najviše državne službenike “državna tajna”, rekla “da, naravno, kao i u svakoj zemlji sveta”.

Beograd, 6. marta 2019. – Predsednica vlade Ana Brnabic porucila je danas da kosovski premijer Ramus Haradinaj pokusava da baci prasinu u oci Evropskoj uniji i SAD navodnim pozivom Beogradu na sastanak premijera zemalja Zapadnog Balkana, pocetkom aprila u Pristini, i da zapravo cini sve da nikada ne dodje do nastavka dijaloga. Brnabic je Tanjugu rekla da nije ni dobila poziv na sastanak koji ce, prema Haradinajevim recima, biti odrzan pocetkom aprila. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

“Nabavka aviona za vladu i najviše državne funkcionere je uvek pod oznakom ‘storgo poverljivo’, upravo zbog osetljivosti te nabavke, bezbedosti vlade i najviših državnih službenika”, obrazložila je Brnabić.

izvor: RTV