“Delfini” protiv Hrvatske u Sisku

“Delfini” protiv Hrvatske u Sisku

12/03/2019 0 Autor: V.D.

SISAK – 

Duel Hrvatske i Srbije odlučuje borbu za prvo mesto u grupi, za šta je “delfinima” potrebna pobeda. Utakmica u Sisku igra se danas od 17.30.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, podsetio je da su dve selekcije najbolje poslednjih godina na planeti, ali da predstojeći meč nema veliku važnost.Na put u Sisak, Savić vodi najjači tim sa šampionima Evrope iz Barselone, bez obzira što nema veći rezultatski značaj jer su oba tima obezbedila plasman na Završni turnir Evropa kupa u Zagrebu sledećeg meseca.

“Poslednjih godina Srbija i Hrvatska su dve najuspešnije reprezentacije. Mi smo olimpijski i evropski šampioni, oni svetski prvaci. Prošle godine smo igrali više puta, a postoji mogućnost da tako bude i ove sezone. I jedni i drugi znamo da je Sisak rezultatski najmanje bitan i da će one prave utakmice biti vezane za Svetsku ligu i Svetsko prvenstvo”, rekao je Savić, a prenosi VSS.

Međutim, Savić očekuje dobru partiju svog tima.

“Sa druge strane, želimo da vidimo gde smo sada sa formom uz obavezu da se publici protiv domaćina predstavimo na pravi način. Forma jeste meni u fokusu, a naravno tradicija nameće i želju da rezultat bude uspešan”.

Izvor: RTV