Direktor Tesle upozorio radnike: Imamo novca za još 10 meseci

Direktor Tesle upozorio radnike: Imamo novca za još 10 meseci

19/05/2019 0 Autor: V.D.

NJUJORK – 

Izvršni direktor proizvođaca elektricnih automobila Tesla Motors, Elon Mask, rekao je svojim radnicima kako će Tesla ostati bez novca za deset meseci ukoliko se ne dogode ozbiljne promene u smislu smanjenja troškova.

U mejlu koji je Mask prosledio američkim medijima on navodi kako su mere smanjenja troškova u kompaniji nužne bez obzira što je Tesla u ovoj godini zaradila 2,7 milijardi dolara, prenosi SEEbiz.

epa06922036 (FILE) – The logo of Automaker company Tesla is pictured in Taipei, Taiwan, 06 December 2017 (reissued 01 August 2018). Tesla is to announce their 2nd quarter 2018 results on 01 August 2018. EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Mask i Zach Kirkhorn, odnedavno direktor finansija u Tesli, pregledaće sve troškove bilo koje vrste širom sveta, uključujući plate, putne troškove, najmove, doslovno svaku uplatu koja odlazi s bankovnog računa kompanije, navedeno je u mejlu.

Tesla je završila prvi kvartal 2019. godine s 2, 2 milijarde dolara zarade u gotovini.

Međutim, kompanija je izgubila 702 miliona dolara, pa je Mask u aprilu izjavio da će Tesla morati na “spartansku dijetu”. Kompanija se potom izvukla i podigla prihode na 2,7 milijardi dolara.

“Ovo je veliki novac ali nam daje samo deset meseci da ne doživimo bankrot”, kaže Mask.

Ovo nije prvi put da je američki milijarder najavio finansijski krah Tesle. On je pre godinu dana rekao da će kompanija ostati bez novca usled proizvodnje famoznog Modela 3.

O tom automobilu govorilo se kao o automobilu koji bi iz korena trebalo da promeni automobilsku industriju. Mask je nedavno najavio i da planira da otpusti blizu 3.000 radnika.

izvor: RTV