DSS: “Aleksandar Vučić, poslednja NATO raketa”

DSS: “Aleksandar Vučić, poslednja NATO raketa”

24/03/2019 0 Autor: V.D.

BEOGRAD – 

Demokratska stranka Srbije (DSS) postavila je danas, u parku ispred zgrade Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu, spomenik “Aleksandar Vučić, poslednja NATO raketa”, na kome je raketa čiji donji deo simbolizuje početak NATO agresije 24. marta 1999. godine, a gornji, na kome je naliv pero, eventualno potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma.

Predsednik DSS Miloš Jovanović rekao je novinarima, posle otkrivanja spomenika, da NATO agresija nije završena.

“Ono što je bio cilj NATO agresije upravo se završava pred našim očima. U završetku te akcije, što je sramota za sve nas, učestvuje direktno srpska vlast, odnosno predsednik Srbije Aleksandar Vučić”, istakao je Jovanović.

Jovanović je rekao da je to spomenik Aleksandru Vučiću koji je “krenuo u svoju političku karijeru kao osvedočeni patriota, a želi da je završi kao osvedočeni izdajnik”.

Beograd, 24. marta 2019 – DSS u Pionirskom parku “postavio spomenik” pod nazivom Poslednja NATO bomba. Okupljenima su se obratili se predsednik DSS Milos Jovanovic i predsednik Omladine DSS i clan Predstavnistva stranke Zdravko Veselinov. FOTO TANJUG / RADE PRELIC / bb

On je naveo da je pre 20 godina počeo najozbiljniji rad na secesiji Kosova, a 20 godina nakon toga on će se, po svoj prilici, završiti “potpisom naliv perom na nekakav pravno obavezujući sporazum kojim bi Srbija trebalo da prizna secesiju Kosova”.

Prema njegovim rečima, to bi bio poraz srpske nacionalne ideje, istorije i pljuvanje po svakoj žrtvi.

Jovanović je istakao da se DSS protivi takvom epilogu i da će dati sve od sebe da se tako nešto ne desi.

“Vučić danas u Nišu obeležava nešto na šta nema moralno pravo, jer će potpisom koji želi da stavi na pravno obavezujući sporazum obesmisliti svaku žrtvu koja je pala u odbrani zemlje 1999. godine”, rekao je Jovanović.

Potpisivanje ovog sporazuma bi, kako je rekao, Srbiju uvelo u nestabilnost za narednih 20 godina.

“Predamo li Kosovo to nije kraj problema.To je otvaranje i početak niza novih problema od Raške oblasti, preko Vojvodine, preko juga i centralne Srbije. Predaja Kosova nas uvodi u novi ciklus ozbiljnih nestabilnosti. Mi to želimo da sprečimo”, istakao je Jovanović.

Predsednik Omladine DSS Zdravko Veselinov je rekao da se Omladina stranke odlučila na ovaj performans, jer sledi potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma koji bi bio “poslednji čin veleizdaje Aleksandra Vučića i predaje Kosova i Metohije”.

Po njegovim rečima, da su posledice NATO bombardovanja ubijeni građani, žrtve od osiromašenog uranijuma, a da će “posledice Aleksandra Vučića i potpisa biti veleizdaja i dalje rasparčavanje Srbije”.

Stefanović: Sramota

Najave Demokratske stranke Srbije da će ispred Predsedništva u Beogradu danas postaviti spomenik – “Aleksandar Vučić, poslednja NATO raketa”, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenjuje kao akciju koja je ništa više nego sramota za ljude koji tu akciju sprovode.

“Sada su najhrabriji na rečima oni koji su nas u vojnom smislu razarali i koji kada je trebalo nisu preduzeli ništa. Te akcije nisu ništa drugo nego sramota za ljude koji ih izvode”, rekao je Stefanović novinarima na Straževici gde je obeleženo 20 godina od početka NATO bombardovanja.

Ministar je istakao da je zaštrašujuće da danas to rade ljudi koji do pre nekoliko godina nisu smeli da izgovore “NATO agresija” i koji su tražili eufemizme, načine da se to izgovori i predstavi “kao neki NATO napad”, a možda i da se zaboravi “reč NATO”.

izvor: RTV