Gojković: Nema važnijeg pitanja od Kosova i Metohije

Gojković: Nema važnijeg pitanja od Kosova i Metohije

25/05/2019 0 Autor: V.D.

BEOGRAD – 

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da je sada važan momenat za parlamentarnu raspravu o Kosovu i Metohiji, jer je dijalog Beograda i Prištine u zastoju zbog radikalizacije poteza prištinskih vlasti.

Ona je u Jutarnjem dnevniku RTS-a rekla da Beograd pokušava na sve načine da otkoči dijalog i najavila da će se u ponedeljak u debati o KiM u parlamentu posle izlaganja predsednika države čuti šta političke grupacije imaju da kažu o tom važnom pitanju.

Beograd, 23. maja 2019.- ARHIVSKA FOTOGRAFIJA OD 17. maja 2019.- Predsednica Skupstine Srbije Maja Gojkovic izjavila je danas da ce izvestaj o Kosovu i Metohiji biti objavljen javno tako da ce svi poslanici i mediji moci da se upoznaju sa njim do ponedeljka, ocenivsi da ce toj sednici prisustvovati oni koji osecaju odgovornost prema svojim biracima i koji imaju politicke stavove po pitanju KiM. FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ nr

Tanjug,Dimitije Goll

Gojkovićeva je kazala da su svi poslanici pozvani da dođu na sednicu i iznesu svoje mišljenje, da diskutuju o onome što će čuti od predsednika.

Ona je izrazila uverenje da će predsednik Srbije, Vlada i direktor Kancelarije za KiM pažljivo saslušati ako u debati bude nekakvih predloga za rešenje, i istakla da u ovom trenutku nema važnijeg pitanja od Kosmeta.

Ocenila je da je to sigurno važnije od nekih tema koje su se čule na ulicama Beograda od opozicionih stranaka, kao što su pitanje REM-a ili Upravnog odbora RTS.

Predsednica Skupštine Srbije je, govoreći o opoziciji, rekla da neki pokušavaju da ubede građane da ih vrate na vlast.

Gojkovićeva je kazala da postoje poslanici koji su bojkotovali rad parlamenta i izgubili poslaničke grupe, pa po njenoj oceni, nemaju više takav legitimitet da iznose političke stavove.

Ona jek rekla da ih je dovoljno puta pozivala da dođu u parlament, ali je ocenila da njihovo odsustvo znači da nemaju političku odgovornost prema građanima koji su glasali za njih, niti stav o dijalogu Beograda i Prištine.

izvor: RTV