Jerkov: Sednica o Vojvodini dogovor Čanka s Vučićem i Gojkovićevom

Jerkov: Sednica o Vojvodini dogovor Čanka s Vučićem i Gojkovićevom

12/03/2019 0 Autor: V.D.

BEOGRAD – 

Poslanica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov ocenila je danas da je postignut dogovor između predsednika LSV Nenada Čanka, predsednice Skupštine Maje Gojković i predsednika Aleksandra Vučića da se Predlog zakona o finansiranju Vojvodine nađe na dnevnom redu parlamenta iduće sedmice, s obzirom da je ona, kako kaže, predlagala isti takav zakon, koji se nikada nije našao pred poslanicima.

Jerkov je rekla da je LSV predložio identičan predlog zakona poput njenog i da je ona od 2016.godine najmanje 57 puta pokušala da “ubedi kolege” da se takav zakon nađe pred poslanicima.

“Očigledno je da bi se nešto ovako našlo na dnevnom redu skupštine neophodno da se postigne dogovor između Nenada Čanka, Maje Gojković i Aleksandra Vučića. Meni nije žao što će se ovaj predlog zakona naći na dnevnom redu, žao mi je jedino što ga Čanak nije ranije uzeo, prepisao i predložio kao svoj”, rekla je Jerkov.

Na pitanje da li će demokrate učestvovati u radu te sednice, Jerkov je rekla da će Gojković “pritisnuti zvonce bez obzira da li oni učestvuju, a da građani Vojvodine nisu zaslužili da budu predmet dogovora Čanka, Gojković i Vučića”.

“Ne verujem da ima potrebe da budemo tamo, očigledno je sve već dogovoreno, većina obezbeđena,a plašim se da su i mnoge rasprave koje će se tamo voditi već dobro unapred pripremljene”, zaključila je Jerkov.

Izvor: RTV