Klinton, Olbrajt, Klark i Voker dolaze u Prištinu?

Klinton, Olbrajt, Klark i Voker dolaze u Prištinu?

01/06/2019 0 Autor: V.D.

BEOGRAD – 

Hilari Klinton, Vesli Klark, Madlen Olbrajt i Viljam Voker trebalo bi da dođu u Prištinu 12. juna na 20. godišnjicu od završetka NATO bombardovanja i početka egzodusa Srba sa Kosova i Metohije, piše danas “Srpski telegraf”.

Svi oni, kako su saopštile kosovske vlasti, imaće specijalan tretman, prenosi list.

PRI10-19990116-RACAK, KOSOVO, YUGOSLAVIA: OSCE Kosovo Verification Mission (KVM) chief, US diplomat William Walker, grim-faced passes by the body of a killed ethnic Albanian man, during a KVM investigation visit to the village of Racak (some 25 km south of Pristina), 16 January 1999, where Serbian security forces and Kosovo Liberation Army (KLA) rebels had fightings near here on Friday. The bodies of at least 39 ethnic Albanians, among them a woman and a child, were found deat here on Saturday, with most of them shot in the head and one man decapitated in the massacre. Walker said that the deaths looked “like executions”. EPA-PHOTO/EPA/ALBAN BUJARI/lg/kr/ow

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun ocenio je u izjavi za “Telegraf” da se oni “vraćaju na mesto zločina”.

“Oni su zajedno sa Albanijom učestvovali u stvaranju terorističke OVK, u naoružavanju, obuci, ubacivanju na Kosovo i Metohiju, podržali su ih svim sredstvima, i naoružanjem i obaveštajno, i na kraju su nas bombardovali da bi ubacili međunarodne snage na Kosovo i omogućili da Albanci jednostrano proglase nezavisnost”, dodao je Drecun.

On podseća da su gosti Prištine tvorci nezavisnog Kosova, zločinačkog bombardovanja tadašnje SRJ, lažne priče o navodnom genocidu nad Albancima na Kosovu i Metohiji, i istakao da je njima mesto u zatvoru, a ne na obeležavanju zločinačkog dana.

“I usput su neki od njih krenuli preko nekih kompanija da još dodatno naplate, nije im bilo dovoljno što su dobijali krvavi novac Haradinaja, Tačija i ostalih, nego su se ubacili u neki biznis da troše resurse koji postoje na Kosovu i Metohiji “, rekao je Drecun.

izvor: RTV