Krajinović pred meč protiv Nadala: Mogu da budem opasnost za svakog tenisera

Krajinović pred meč protiv Nadala: Mogu da budem opasnost za svakog tenisera

13/03/2019 0 Autor: V.D.

Srpski teniser uoči okršaja sa španskim asom u osmini finala mastersa u Indijan Velsu može da povuče nekoliko paralela s najvećim uspehom u dosadašnjoj karijeri.

Pred jedan od najvećih izazova u dosadašnjoj karijeri Filip Krajinović gleda krajičkom oka i u prošlost. Pre dve godine srpski teniser je igrao prvo, i dosad jedino, finale turnira iz masters serije, pa uoči meča četvrtog kola Indijan Velsa protiv Rafaela Nadala ističe želju da taj rezultat ponovi.

Džek Sok je 2017. godine ostavio Krajinovića nadomak trofeja u Parizu (5:7 6:4 6:1), a zanimljivo je da je španski as i tada bio na Filipovom putu do završnog meča turnira, s razlikom što je tada trebalo da se sretnu u četvrtfinalu. Trebalo, jer se Srbin među najbolja četiri tenisera plasirao bez borbe, pošto je Rafa nekoliko sati pred početak duela morao da objavi povlačenje zbog povrede kolena.

– Znam da kada igram dobro, mogu da budem opasnost za svakog tenisera. Imam 27 godina, dugo sam na Turu i želim ponovo da igram finale mastersa – rekao je Krajinović, koji je do finala Pariza, kao i sada, krenuo iz kvalifikacija.

Izvor: Novosti