Krkobabić najavio mere koje će sprečiti odlazak iz sela

Krkobabić najavio mere koje će sprečiti odlazak iz sela

23/05/2019 0 Autor: V.D.

BEOGRAD – 

Ministar zadužen u Vladi Srbije za regionalni razvoj Milan Krkobabić najavio je danas mere za sprečavanje pražnjenja sela – od umanjenja ili ukidanja poreza na dodatu vrednost u nerazvijenim i brdsko-planinskim područjima, do dodele državne zemlje na korišćenje mladim poljoprivrednicima.

“Zemlja je prirodni, neotuđivi resurs i njenim ustupanjem na korišćenje, mlad čovek u Srbiji može da vidi budućnost i da primenom savremenijih tehnologija ostvari što veće prinose”, izjaviko je ministar na okruglom stolu “Sistem zadruga i seoska samuoprava u Srbiji” u organizaciji Akademijskog odbora za selo u SANU.

RTV

Krkobabić je Odboru zavalio na podršci Projektu Vlade Srbije “500 zadruga u 500 sela” koji treću godinu nastoji da kroz pospešivanje zadrugarstva vrati život svim srpskim selima i od njih stvori poželjna mesta za život.

Akademik Dragan Škorić ocenio je da je akcija oživljavajna sela zadrugarstvom dala odlične rezultate i dodao da će se zajednički napori Akademije i Kabineta ministra nastaviti, kako bi se mladi vratili na selo, kako bi sela Srbije bila napredna i u svojoj proizvodnji se takmičila sa Evropom.

Predsednik SANU Vladimir Kostić rekao je otvarajući skup da SANU ima otvorena vrata za sve predloge i teme koje se tiču normalnog života, pravih vrednosti i opstanka naše zemlje.

izvor: RTV