KULTURNI DOGAĐAJ SEZONE! Beogradska filharmonija oduševila prepunu pozorišnu salu u Staroj Pazovi

KULTURNI DOGAĐAJ SEZONE! Beogradska filharmonija oduševila prepunu pozorišnu salu u Staroj Pazovi

15/05/2019 0 Autor: V.D.

Beogradska filharmonija sinoć je svirala pred prepunom pozorišnom salom u Staroj Pazovi. Nastupilo je preko 70 profesionalnih muzičara, i svi instrumenti simfonijskog orkestra pod dirigentskom palicom Aleksandra Kojića. 

Koncert je počeo jednom od najpoznatijih kompozicija svih vremena – Mocartovom “Malom noćnom muzikom” da bi se potom u Koncertu za violinu i orkestar br. 2 istog kompozitora kao solistkinja predstavila zamenica koncertmajstora Ksenija Milošević. Na kraju su izvedene impresivne Edgarove “Enigma varijacije”.

Gostovanje Beogradske filharmonije u Staroj Pazovi se potvrdio kao koncertni događaj decenije u lokalnoj sredini o čemu govori činjenica da je Pozorišna sala bila premala da primi sve zainteresovane ljubitelje muzike. Imponovalo je i to što je publika u apsolutnoj tišini i koncetraciji odslušala koncert i na kraju frenetičnim aplauzom nagradila filharmoničare.

Inicijator ovog velikog kulturnog događaja je magistar kontrabasa i član ovog orkestra, Vojčanin Ljubinko Lazić, organizator staropazovački Centar za kulturu a pokrovitelj Opština Stara Pazova.

izvor: Radio TV Stara Pazova