Loši projekti CIP-a za koridor u Grdeličkoj klisuri nas koštali 60 miliona evra?

Loši projekti CIP-a za koridor u Grdeličkoj klisuri nas koštali 60 miliona evra?

21/05/2019 0 Autor: V.D.

BEOGRAD – 

Neodgovarajući projekti koje je Saobraćajni institut CIP uradio za koridor 10 u Grdeličkoj klisuri koštali su Srbiju 59,5 miliona evra, tvrdi “Blic”, pozivajući se na podatke do kojih je došao.

U ovu sumu uključeni su dodatni troškovi, poput preprojektovanja, sanacija klizišta i plaćanja penala jer glavni projekti nisu bili urađeni tako da odgovaraju stanju na terenu.

Predejane, 2. septembra 2018 – Radovi na juznom kraku Koridora 10, deonica Gornje Polje-Caricina Dolina kod Predejana. FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / bb

“Blic” navodi da je do podataka o sumi od 59,5 miliona evra došao posle dužeg istraživanja, a na osnovu zvaničnih podataka koje imaju institucije Srbije koje su kontrolisale radove na koridoru 10 i druge infrastrukturne projekte.

Podaci pokazuju da ukupna razlika u ceni između radova po glavnom projektu CIP i radova koji su izvedeni po izmenjenim projektima iznosi 7.138.496.935 dinara, ili po kursu po kojem jedan evro vredi 120 dinara, ukupno 59.484.474 evra.

List, pozivajući se na neimenovane sagovornike upućene u dešavanja, dodaje da je šteta i mnogo veća jer u ovu sumu nisu uračunati izgubljeno vreme i kašnjenje radova.

izvor: RTV