Na Sajmu zapošljavanja posao tražilo 800 Kikinđana

Na Sajmu zapošljavanja posao tražilo 800 Kikinđana

15/03/2019 0 Autor: V.D.

KIKINDA – 

Na sajmu zapošljavanja u Kikindi šansu za zaposlenjem potražilo je više od 800 građana, koji su na raspolaganju imali 20 firmi i 400 radnih mesta. Većina poslodavaca u prilici je da radnike zaposli odmah, dok će pojedine firme angažovati ljude tek u drugoj polovini godine.

Građani su predali svoje biografije tražeći zaposlenje u struci, mada ima i onih koji su spremni da prihvate bilo kakav posao.

Veliko interesovanje vlada za kompanije koje su otvorile proizvodne pogone u industrijskoj zoni u Kikindi, a najviše ponuda bilo je iz domena konfekcijske proizvodnje. Tako da će, po svemu sudeći, veliki broj onih koji su spremni da se oprobaju u šivenju, dobiti posao.

”Od januara je počela da radi nova fabrika u Kikindi i mi već imamo 140 zaposlenih koji rade u tom pogonu, a dok kraja godine ćemo zaposliti do 300 ljudi”, kaže Sandra Pejić, iz ”Gordon – Calzedonie”.

Većina poslodavaca u prilici je da radnike zaposli odmah, dok će pojedine firme angažovati ljude tek u drugoj polovini godine. Građanima je na sajmu u ponudi bilo oko 400 radnih mesta.

”Možda se u ovom momentu čini da je 400 slobodnih ranih mesta mnogo, ali to je u odnosu na celu godinu sasvim solidna cifra za naše građane”, veli Jelena Mitrović, direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje u Kikindi.

Na teritoriji Severnobanatskog okruga nezaposleno je oko 7.500 građana, dok je u Kikindi bez posla oko 3.000 stanovnika. Prema podacima, u odnosu na 2017. godinu, nezaposlenost je smanjena oko 20 procenata.

izvor: RTV