Nemačka preduzeća ponovo traže dobavljače iz Srbije

Nemačka preduzeća ponovo traže dobavljače iz Srbije

15/03/2019 0 Autor: V.D.

BEOGRAD – 

Preduzeća iz Srbije i zemalja zapadnog Balkana dobila su poziv da konkurišu za posao dobavljača za nemačka preduzeća, i da tako postanu deo regionalnog projekta koji se ove godine održava 6. juna u Dortmundu. 

Poziv za učešće u regionalnom B2B projektu “Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama zapadnog Balkana” koji se sprovodi već petu godinu, uputile su Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija), predstavništva nemačke privrede u zemljama zapadnog Balkana (AHK), Privredna komora Srbije (PKS), kao i nemačko Udruženje za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V).

Preko 50 nemačkih kompanija već je potvrdilo svoje učešće u projektu, čiji je cilj da nemačke firme pronađu proizvođače iz traženih privrednih oblasti u Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju AHK.

Zainteresovane nemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj kompanija iz elektro i elektronskog sektora. 

Profili zainteresovanih nemačkih kompanija dostupni su na sajtu AHK Srbije, na kojem se nalazi i formular za prijavu.

Rok za dostavljanje prijave je 29. mart.

Projekat i skup u Dortmundu realizuju se pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekonomiju i energetiku Nemačke, u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za mala i srednja preduzeća Nemačke.

izvor: RTV