NOVAK JE U ČETVRTFINALU Đoković posle velike borbe sa Fonjinijem izborio narednu rundu, sada ni DVE TITULE U INDIJAN VELSU nisu daleko!

NOVAK JE U ČETVRTFINALU Đoković posle velike borbe sa Fonjinijem izborio narednu rundu, sada ni DVE TITULE U INDIJAN VELSU nisu daleko!

11/03/2019 0 Autor: V.D.

Novak Đoković i Fabio Fonjini savladali su kombinaciju Rohan Bopana / Denis Šapovalov u osmini finala Indijan Velsa sa 6:4, 1:6, 10:8, posle 63 minuta igre u veoma neizvesnom duelu.

Srbin i Italijan će se za polufinale boriti protiv para Kotinen i Pirs, ili Rožer i Tekau.

Iako su Novak i Fabio izgubili servis u četvrtom gemu, jurili 3:1, pa 4:3, uspeli su da se vrate i u ključnom, devetom, uzvrate brejkom i povedu sa 5:4.

Usledila je serija poena sa nulom čime se došlo do prvog seta za “našu” kombinaciju.

Kako su se obojica malo uspavali, došlo je do potpune dominacije Bopane i Šapovalova koji su rutinski obavili posao za 20 minuta i sa 6:1 došli do borbe za 10 poena koji vode dalje.

Sačuvali su snagu Novak i Fabio u prethodnom setu koji su lako izgubili, pa su ovde uspeli da se fokusiraju na ono glavno.

Došli su do prednosti od 3:1, pa 5:3, i od tog trenutka nisu spuštali gas, već je prednost bila uvek plus jedan ili dva. Ključni trenutak dogodio se pri 9:8, kada je indijsko-kanadski par dozvolio brejk i sa 10:8 je bilo jasno da su četvrtfinalisti Nole i Fonjini.

Tako će možda naš as imati šansu da napadne dva trofeja u Indija Velsu, što bi bio jedinstven slučaj na ovom turniru. U singlu, Đoković za plasman u osminu finala igraće protiv Filipa Kolšrajbera.

Izvor: Blic