Otvoreno 7. sportsko prvenstvo Vojske Srbije

Otvoreno 7. sportsko prvenstvo Vojske Srbije

27/05/2019 0 Autor: V.D.

BEOGRAD – 

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović otvorio je danas 7. sportsko prvenstvo Vojske Srbije na terenima Vojne akademije u kasarni “General Jovan Mišković” u Beogradu.

Mojsilović je rekao da se kroz jačanje, razvoj i popularizaciju fizičke obuke i sporta podiže sposobnost jedinica i sastava za izvršenje dodeljenih misija i zadataka.

Beograd, 27. maja 2019 – Nacelnik Generalstaba Vojske Srbije general Milan Mojsilovic otvorio je danas 7. sportsko prvenstvo Vojske Srbije na terenima Vojne akademije u kasarni “General Jovan Miskovic” u Beogradu. FOTO TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE, JOVO MAMULA / bb

“Prethodna takmičenja su tokom realizacije u velikoj meri doprinela da sport i sportsko nadmetanje budu u centru dešavanja u našim jedinicama i da pripadnici Vojske Srbije i Ministarstva odbrane kroz učešće i pripreme za naredna takmičenja postignu rezultate koji su odraz visoke fizičke pripremljenosti”, naveo je Mojsilović.

On je naveo i da je Sportsko prvenstvo Vojske Srbije odlična prilika da se pokaže koliki se značaj pridaje fizičkim sposobnostima i sportu uopšte i koliki je napredak ostvaren primenjujući nove, moderne standarde u vrednovanju tih sposobnosti.

Na početku današnje manifestacije državnu zastavu podigli su stariji vodnik Dalibor Anđelković, prvoplasirani takmičar u “vojnom višeboju” na 6. sportskom prvenstvu Vojske Srbije i zastavnik Ilija Čorugić, prvoplasirani takmičar u streljaštvu u disciplini “puška” na 6. sportskom prvenstvu Vojske Srbije.

U naredna četiri dana na sportskim borilištima i poligonima nadmetaće se sportske ekipe Kopnene vojske, Generalštaba, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Komande za obuku i Ministarstva odbrane.

Proglašenje ekipnih pobednika i svečano zatvaranje biće održano 31. maja.

izvor: RTV