Parlament je mesto za dogovor vlasti i opozicije

Parlament je mesto za dogovor vlasti i opozicije

27/05/2019 0 Autor: V.D.

BEOGRAD – 

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov izjavio je da je parlament mesto za dogovor između vlasti i opozicije, jer o konsenzusu oko ključnih stvari za državu ne može da se razgovara “ispod šatora ili na Tviteru”.

Jovanov je za “Večernje novosti” rekao da je opozicija odlukom da bude “ispod šatora”, a ne u Skupštini pokazala ko je u Srbiju protiv konsenzusa, ali i protiv “bilo kakvog ozbiljnog razgovora”.

RTV

Kako je ocenio, bojkot opozicije neće umanjiti legitimitet rasprave o Kosovu i Metohiji.

“Oni koji su tražili raspravu o Kosmetu, sada su od nje pobegli u šator. Nemaju nikakvu politiku već samo parole. A u ozbiljnoj raspravi sa ozbiljnim sagovornikom opremljeni samo parolama nemate šta da tražite. Njihovo bežanje govori da taj Đilasov, Jeremićev i Obradovićev savez nema odgovor ni na jedno pitanje od značaja za državu i građane”, rekao je Jovanov.

Prema njegovim rečima, njihova najveća briga je ko bi umesto naroda mogao da ih dovede na vlast.

Upitan da li će posle sednice parlamenta o KiM država izaći sa konkretnim planom o rešavanju nacionalnog pitanja, Jovanov je rekao da će izveštaji kancelarije za KiM i predsednika republike prikazati pravo stanje na Kosmetu, poziciju Srbije kao i moguće šanse koje se ukazuju i potencijalne pretnje.

“Naša pozicija je jasna, ni kao država ni kao narod ne možemo da prihvatimo da iz razgovora o KiM izađemo kao poražena i ponižena strana. Ipak, pričati o konkretnim rešenjima dok su na snazi anticivilizacijske takse od 100 odsto nije ni potrebno ni ozbiljno”, rekao je Jovanov.

O tome da li je SNS doneo definitivnu odluku da izbori budu na proleće sledeće godine, Jovanov je rekao da su i Predsedništvo i GO stranke ovlastili Aleksandra Vučića da donese odluku vezane za naredne izbore i da će odgovor na to biti dat narednih dana.

izvor: RTV