Petoro srpskih tenisera na terenima Rolan Garosa

Petoro srpskih tenisera na terenima Rolan Garosa

29/05/2019 0 Autor: V.D.

PARIZ – 

Na terene turnira na Rolan Garosu u muškoj komkurenciji danas će izaći svi naši teniseri osim Novaka Đokovića. Svi mečevi naših tenisera počinju u istom terminu u 12.30 po našem vremenu.

U pojedinačnoj muškoj konkurenciji u borbi za treće kolo nastupaju Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Laslo Đere, a u dublu meč Dušana Lajovića i Janka Tipsarevića sa Gonzalesom i Kurejšijom počinje u 11 časova.

epa07576358 General view of the new Central court at Roland Garros in Paris, France, 16 May 2019. The French Open tennis tournament at Roland Garros in Paris will run from 26 May to 09 June 2019. EPA-EFE/YOAN VALAT

U duelu za plasman u naredno kolo Filip Krajinović će se sresti sa Robertom Karbaljosem Buenom koji je trenutno 76. igrač na listi najbonjih igrača. Njih dvojica su se do sada dva puta sretali na terenu i oba puta je pobedu odneo naš teniser koji je trenutno na 60. mestu rang liste.

U drugom kolu Miomira Kecmanovića, koji je trenutno rangiran kao 85. igrač, očekuje znatno teži duel sa Davidim Gofanom koji je na 29. mestu. Njih dvojica nisu do sada odmeravali snage.

Laslo Đere će imati znatno lakši zadatak u duelu sa Aleksejem Popurinom iz Australije koji je trenutno plasiran na 109. mestu. Biće to prvi duel dvojice suparnika.

izvor: RTV