Popović: NATO nam nije i nikada neće oteti Kosovo

Popović: NATO nam nije i nikada neće oteti Kosovo

23/03/2019 0 Autor: V.D.

BEOGRAD – 

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije Nenad Popović smatra da je jedini cilj “kriminalne agresije” NATO pakta 1999. godine na SR Jugoslaviju bio da se Kosovo otme od Srbije.

Popović je u intervjuu za dnevni list Informer kazao da dvadeset godina kasnije, NATO taj cilj nije uspeo da ispuni, te da je Kosovo i dalje srpsko, i srpsko će, kaže, i ostati.

Beograd, 15. janaura 2019.- ARHIVSKA FOTOGRAFIJA OD 7. novembra 2017. – Predsednik Rusije Vladimir Putin ce sigurno doneti poruku koja ce ohrabriti sve Srbe na KiM, kaze ministar za inovacije i tehnoloski razvoj Nenad Popovic.”Siguran sam da ce se otvoriti veoma vazne politicke teme kako da se nastavi dijalog, jer Srbija je za dijalog. Rusija je nekoliko puta vec iskazala spremnost da, ukoliko dodje do promene formata dijaloga, a mora da dodje posto je Briselski sporazum propao, uzme ucesce u pregovorima, ukoliko je Srbija zvanicno pozove”, rekao je Popovic za Tanjug. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Kako objašnjava Popović, „Beograd ne bi trebalo da pregovara sa Prištinom sve dok tamošnje vlasti ne ukinu odluke o formiranju „vojske”, povuku platformu za pregovore i odluku o taksama od 100 odsto na uvoz robe iz centralne Srbije.

„Treba da vodimo dijalog i pokušamo da nađemo kompromis sa Albancima, ali to mora da bude u okviru Ustava i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN”, istakao je Popović.

On je podsetio da je Rusija osudila NATO agresiju, te da zahvaljujući Moskvi i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, Srbija ima Rezoluciju 1244 koja je, kako Popović naglašava, čvrsta kao stena.

izvor: RTV