Predstavnici Novog Sada u zvaničnoj poseti Dortmundu

Predstavnici Novog Sada u zvaničnoj poseti Dortmundu

13/05/2019 0 Autor: V.D.

DORTMUND, NOVI SAD – 

Predstavnici Novog Sada, član Gradskog veća za urbanizam i zaštitu životne sredine Mira Radenović i šef Kabineta gradonačelnika Stanko Ljubičić, na poziv koji je uputio gradonačelnik pobratimskog grada Dortmunda Urlih Zirau, posetili su festival ”Dortbunt” koji se već tradicionalno održava drugog vikenda u maju.

Reč je o centralnoj gradskoj manifestaciji koja promoviše kulturu, umetnost, ali i sport i druge društvene aktivnosti. Program je veoma raznovrstan, odvija se širom grada, na trgovima i drugim lokacijama, a promoviše najviše demokratske vrednosti toleranciju, slobodu i mir. Predstavnici Novog Sada prisustvovali su i svečanom prijemu kod gradonačelnika i tom prilikom izrazili su zadovoljstvo zbog dugogodišnje dobre saradnje. Inače, u čast 35. godišnjice pobratimstva, pretprošle godine je, u prisustvu oba gradonačelnika, u Dortmundu otvoren Novosadski trg.

Grad Novi Sad

“Novi Sad mnogo polaže na međunarodnu saradnju, a naši prijatelji iz pobratimskog Dortmunda bili su nam partneri u mnogim projektima, posebno u oblastima kulture, obrazovanja i sporta. Želja nam je da odnose dalje razvijamo i učvrstimo, te da ih intenziviramo i u oblasti privrede. Ovaj festival je izuzetan i pokazuje sva lica Dortmunda, otkrivajući taj grad u pravom svetlu”, istakla je Mira Radenović i prenela srdačne pozdrave gradonačelnika Miloša Vučevića gradonačelniku i građanima Dortmunda.

Grad Novi Sad imao je punu podršku Dortmunda i prilikom kandidature za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, a jedan od programa koji pobratimski gradovi zajednički realizuju je i Letnja džez akademija Novi Sad-Dortmund.

izvor: RTV