Premijer Crne Gore ne dovodi u pitanje sutrašnju posetu Prištini

Premijer Crne Gore ne dovodi u pitanje sutrašnju posetu Prištini

28/05/2019 0 Autor: V.D.

PODGORICA – 

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je da neće dovoditi u pitanje svoj sutrašnji odlazak u Prištinu zbog današnje situacije na Kosovu.

Na pitanje novinara kako komentariše trenutnu situaciju na Kosovu, s obzirom na to da sutra putuje u Prištinu, Marković je kazao da je tu posetu planirao na zahtev crnogorske zajednice, povodom otvaranja crnogorskog razvojnog centra, koji Vlada Crne Gore otvara u saradnji sa prištinskom vladom.

epa05645919 Montenegro’s Prime Minister Milo Djukanovic (L) and leader of ruling Democratic Party of Socialists and his deputy and former national security chief Dusko Markovic (R) during the first constitutive session of the Montenegro Parliament in Podgorica, Montenegro, 24 November 2016. Montenegro’s Prime Minister Milo Djukanovic and leader of ruling Democratic Party of Socialists will not serve as prime minister in the next government. The Democratic Party of Socialists (DPS) had decided to propose Dusko Markovic as new candidate for the post of the Montenegro Prime Minister .The opposition did not attend the parliament session because of the irregularities during election day. EPA/BORIS PEJOVIC

“Neću dovoditi u pitanje moj odlazak tamo zbog ove situacije koja se desila danas na Kosovu, a koja je, kako sam razumeo, rezultat borbe protiv organizovanog kriminala”, rekao je Marković.

On je naveo da mu je zadovoljstvo da sutra bude sa crnogorskom zajednicom u Prištini i da otvori taj centar, prenosi RTCG.

“I da nastavimo razgovor o ključnim pitanjima koja treba da dovedu do kvalitetnijeg pozicioniranja crnogorske zajednice na Kosovu. To je cilj moje posete”, zaključio je Marković.

izvor: RTV