PROSINEČKI POZVAO ZAKARIĆA U REPREZENTACIJU “Žuti” izabrao fudbalera Partizana među 23 na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

PROSINEČKI POZVAO ZAKARIĆA U REPREZENTACIJU “Žuti” izabrao fudbalera Partizana među 23 na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

11/03/2019 0 Autor: V.D.

Robert Prosinečki, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, odredio je 23 igrača koji će se naći u sastavu za prva dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Među članovima koji će biti u konkurenciji protiv Jermenije 23. marta na “Grbavici”, odnosno Grčke na “Bilinom polju” u Zenici, je i Goran Zakarić, član Partizana.

Golmani: Ibrahim Šehić (Erzurumpsor), Kenan Pirić (Maribor), Vedran Kjosevski (Željezničar)

Odbrana: Sead Kolašinac (Arsenal), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hofenhajm), Ervin Zukanović (Đenova), Eldar Ćivić (Sparta Prag), Darko Todorović (Salcburg).

Vezni red: Muhamed Bešić (Mildzbro), Gojko Cimirot (Standard Lijež), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Suvon Bluvings), Rade Krunić (Empoli), Goran Zakarić (Partizan), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Haris Duljević (Dinamo Drezden), Edin Višća (Bašakšehir), Deni Milošević (Konjaspor), Stjepan Lončar (Rijeka).

Napad: Edin Džeko (Roma), Kenan Kodro (Atletik Bilbao), Elvir Koljić (Univerzitatea Krajova).

Bosna i Hercegovina je u grupi J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Italijom, Finskom, Grčkom, Jermenijom i Lihtenštajnom.

Olakšavajuća okolnost je ta da su “zmajevi” kroz Ligu nacija izborili učešće u plej-ofu, gde će biti ako ne izbore neko od prva dva mesta koja vode na kontinentalni turnir.

Izvor: Blic