Radikali pokreću inicijativu za ukidanje javnih izvršitelja

Radikali pokreću inicijativu za ukidanje javnih izvršitelja

16/05/2019 0 Autor: V.D.

BEOGRAD – 

Srpska radikalna stranka danas pokreće akciju sakupljanja potpisa za peticiju da se ukinu javni izvršitelji u celoj Srbiji, jer smatra da nema razloga za njihovo postojanje.

“Zakon o izvršenju je doneo samo siromaštvo i bedu građanima Srbije. Jedan broj ljudi se neosnovano bogati na građanima koji imaju finansijske probleme. Ako treba da bude izvršitelja, onda time treba da se bavi država, a ne privatna lica”, rekao je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije zamenik predsednika Srpske radikalne stranke i narodni poslanik te stranke Aleksandar Šešelj.

Šešelj je ocenio da su se javni izvršitelji pretvorili u svojevrsnu mafiju koja ne preza ni od čega.

“U stanju su da isteruju ljude iz kuća, a čak je sa izmenama ovog Zakona predviđeno i to da će izvršitelji uskoro moći i da hapse nekog ko se protivi iseljenju, kao i da će troškovi iseljenja ići na teret lica koje se iseljava. To treba da se ukine”, rekao je Šešelj.

Narodni poslanik radikala je ocenio da nema razloga za postojanje javnih izvršitelja i izrazio nadu da će Srpska radikalna stranka uskoro uspeti da sakupi dovoljan broj potpisa kako bi se ova inicijativa našla na dnevnom redu parlamenta.

On je ukazao da je Srpska radikalna stranka i ranije predlagala ukidanje Zakona o izvršenju, ali da je “naprednjačka većina na tu inicijativu ostala nema”.

“Želimo da se sa tom praksom prestane”, rekao je Aleksandar Šešelj.

izvor: RTV