Rusija može da pomogne Srbiji na Kosovu i Metohiji

Rusija može da pomogne Srbiji na Kosovu i Metohiji

30/05/2019 0 Autor: V.D.

MOSKVA – 

Predsednik Odbora Saveta Federacije Rusije za međunarodne poslove Konstantin Kosačov ocenio je kao krajnje opasnu situaciju kada prištinske vlasti “pogoršavaju odnose sa susedima” i poručio da Rusija može da pruži podršku Srbiji u osiguravanju bezbednosti, ako dobije zahtev Beograda.

Kosačov je za FM radio rekao da Zapad ne ohrabruje prištinske vlasti da uđu u sukob sa Beogradom, ali navodi da je Priština izmakla kontroli “zapadnih pokrovitelja”.

To je, ocenio je Kosačov, izuzetno opasna situacija.

Beograd, 09. maja 2019. – Sef odbora za spoljne poslove ruskog Saveta federacije Konstantin Kosacov koji ce danas u Beogradu ucestvovati u marsu Besmrtnog puka, a sutra u Nisu prisustvovati vojnoj paradi povodom Dana pobede, kaze da na taj nacin zeli da u ime Rusije zahvali gradjanima Srbije za odnos prema toj velikoj pobedi, prazniku i zajednickoj istoriji. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

“Nažalost, vlasti Srbije će ponovo morati da odluče da očiste posledice grešaka Zapada, ali ne isključujem mogućnost saradnje sa vlastima Rusije, ako dobijemo odgovarajući zahtev”, rekao je Kosačov, prenosi Sputnjik.

izvor: RTV