Saradnja Srbije i Kine u oblasti boračkih pitanja

Saradnja Srbije i Kine u oblasti boračkih pitanja

15/05/2019 0 Autor: V.D.

BEOGRAD – 

Memorandum o razumevanju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije i Ministarstva za boračka pitanja Kine potpisali su danas u Beogradu resorni ministri Zoran Đorđević i Sun Šaočeng.

Kako je saopštilo Ministarstvo, Đorđević je istakao da će Memorandum doprineti unapređivanju saradnje u oblasti boračkih pitanja koja je veoma bitna za obe države i da se uskoro očekuje i donošenje novog zakona o boračkim pravima kako bi veterani i u Srbiji i u Kini imali najveća moguća prava.

Vlada Srbije

“Kada je bilo najteže, oni su stali u borbene redove i branili svoj narod i svoju zemlju, a ono što država najmanje može da učini za njih jeste da pokaže brigu obezbeđujući im uslove za život na najvišem mogućem nivou, jer odnos prema njima predstavlja odnos države prema svim svojim građanima”, rekao je Đorđević.

Sun Šaočeng istakao je da je Memorandum o saradnji prvi dokument potpisan sa drugim zemljama od kada je formirano ministarstvo i predstavlja novu stranicu u postojećim odličnim odnosima Srbije i Kine.

“Verujem da ćemo nakon postignutih dogovora sa današnjeg sastanka i potpisanog Memoranduma unaprediti uslove života za naše veterane”, rekao je Sun Šaočeng i zahvalio Srbiji na pomoći, pogotovo prilikom velikih prirodnih katastrofa koje su zadesile Kinu.

izvor: RTV