Savet bezbednosti 10. juna o upadu ROSU na sever Kosova i Metohije

Savet bezbednosti 10. juna o upadu ROSU na sever Kosova i Metohije

01/06/2019 0 Autor: V.D.

NJUJORK – 

Srbija će na sednici Saveta bezbednosti o situaciji na KIM, zakazanoj za 10. jun, tražiti da se raspravlja o poslednjem upadu kosovske specijalne jedinice ROSU na sever Kosova, pišu danas “Večernje novosti”.

Prema saznanjima lista, Srbija će tražiti da se raspravlja o prebijanjima i hapšenjima Srba, ali i dvojice pripadnika osoblja Unmika i za to ima nacelnu podršku Rusije.

epa07399655 The United Nations Security Council holds a meeting called for by the United States about the ongoing political situation in Venezuela meeting at United Nations headquarters, New York, New York, USA, on 26 February 2019. EPA-EFE/JUSTIN LANE

Kako se navodi, jedna od tema koja bi na Ist riveru trebalo da bude otvorena, jesu i poslednje pretnje predsednika privremenih institucija u Prištini Hašima Tačija da neće dozvoliti formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO), što je predviđeno Briselskim sporazumom, kao i da će početi proceduru ujedinjenja sa Albanijom, čime će, kako ističe Beograd, dijalog o normalizaciji odnosa i definitivno biti ubijen”.

izvor: RTV